Opkomen voor mensen die dat zelf niet kunnen

Nieuw advocatenkantoor in Zaandam

ZAANDAM - Linda Stolk-Hogeterp en Pamela de Blieck-Willemsen ontmoetten elkaar bij hun beroepsopleiding tot advocaat. Het klikte en ze raakten bevriend. Na bij meerdere (advocaten)kantoren te hebben gewerkt besloten ze om samen advocatenkantoor Hogeterp & Willemsen Advocaten op te starten. Zo'n zeven jaar na hun gelijktijdige beëdiging als advocaat was het woensdag 1 februari zover. In een statig pand aan de Westzijde in Zaandam, maar ook op locatie in het hele land, werken Linda en Pamela sindsdien aan uiteenlopende zaken.

Ze zijn beiden jong, ambitieus en veelzijdig. Pamela heeft twee Masterstudies gedaan: Privaat- en Strafrecht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze volgde daarbij een semester aan de universiteit van het Engelse Leeds. Pamela heeft tevens bij de rechtbank Amsterdam als griffier gewerkt, waar zij nauw heeft samengewerkt met rechters. Bij Hogeterp & Willemsen Advocaten houdt ze zich bezig met strafrecht- en familierechtzaken, zoals echtscheidingen, alimentatiekwesties, jeugdzaken, omgangsregelingen en uithuisplaatsingen. "Ik wilde van kleins af aan al advocaat worden. In het privaat- en strafrecht gaat het om problemen waar iedereen mee te maken kan krijgen. Ik wil opkomen voor mensen die dat zelf niet kunnen", zegt Pamela. Linda leerde na haar HBO-studie Management, Economie en Recht door aan de Universiteit van Amsterdam. Daar deed ze de opleiding Nederlands, internationaal en Europees privaatrecht. Een deel volgde ze aan de universiteit van het Engelse Essex. Linda biedt bedrijven, zowel nationaal als internationaal, en particulieren een divers palet aan juridische bijstand. Linda: "Alles waar een onderneming mee te maken heeft, zoals het opstellen van algemene voorwaarden, contractenrecht, huurrecht en ontslagrecht." In haar werk heeft ze dezelfde motivatie als Pamela en ze doet graag pittige zaken. "Ik houd van uitdagingen en gecompliceerde zaken. Daar kan ik me in vastbijten." Pamela en Linda draaien ook zogenaamde piketdiensten, zowel op het politiebureau als op Schiphol. Dat betekent dat ze beschikbaar zijn voor aangehouden (minderjarige) verdachten van strafbare feiten. Zij bieden hen tijdens de piket de eerste juridische bijstand na aanhouding en staan hen bij tijdens de verhoren van de politie. Meer informatie over de vormen van rechtsbijstand die Hogeterp & Willemsen Advocaten hun cliënten aanbieden is te lezen op hun website: www.hwadvocaten.nl. Ook cliënten met een kleine beurs kunnen bij Hogeterp & Willemsen Advocaten terecht. Het eerste half uur (intake) is gratis. Hogeterp & Willemsen Advocaten is te bereiken via tel.: 075-2020225 en per e-mail, via: info@hwadvocaten.nl.

http://www.rodi.nl/widgets/1833-bedrijf-in-beeld/nieuws/1400021-opkomen-voor-mensen-die-dat-zelf-niet-kunnen-nieuw-advocatenkantoor-in-zaandam

Recent Posts