Verspreiden van seksueel getint materiaal strafbaar – vanavond het verhaal van Patricia Paay bij Eva

Het zal niemand ontgaan zijn, de zaak rondom Patricia Paay. Een seksfilmpje dat verspreid is op social media zonder haar toestemming. Vanavond doet zij haar verhaal bij Eva Jinek.

Er is door mevrouw Paay aangifte bij de politie gedaan en er zijn civiele zaken (schadevergoedingsprocedures) aangekondigd. Naakt poseren voor een geliefde? Of een seksfimpje opnemen op Valentijnsdag? Op het moment dat het gebeurt, denkt men natuurlijk niet aan het scenario als de relatie verbreekt, wat volgt er dan. In het geval van mevrouw Paay is een sekstape zonder haar toestemming verspreid. Dat levert een strafbaar feit op voor de verspreider. Er kunnen in voornoemde gevallen strafbare feiten ten laste worden gelegd, te weten aanranding goede naam en eer (schriftelijke smaad) en opzettelijke schending van het portretrecht. Mocht u een dagvaarding op verdenking van dergelijke strafbare feiten ontvangen, Hogeterp & Willemsen Advocaten staat u bij. Zowel mevrouw mr. L. Stolk-Hogeterp en mevrouw mr. P.K. de Blieck-Willemsen zijn ervaren strafrechtadvocaten. Ook in de piketfase, te weten na aanhouding, verlenen zij rechtsbijstand.

http://evajinek.kro-ncrv.nl/artikelen/patricia-paay-doet-eenmalig-haar-volledige-verhaal

Recent Posts