Mr L. (Linda) Stolk-Hogeterp | Advocaat

Sinds 2010 advocaat en jarenlang werkzaam geweest in de civiele (internationale) rechtspraktijk in combinatie met het strafrecht.

 

Naast Nederlands privaatrecht met internationale keuzevakken, studeerde zij ook aan de University of Essex in Engeland. Naast haar studie is zij werkzaam geweest bij diverse advocatenkantoren met een focus op het internationale handels-en transportrecht. Ook binnen een notariskantoor heeft zij geruime werkervaring opgedaan in het onroerend goed.

 

Sinds 2010 is Linda Stolk-Hogeterp werkzaam in de advocatuur bij een middelgroot internationaal advocatenkantoor. Zij behandelt uiteenlopende en vaak gecompliceerde zaken, zowel in het civiele recht alsmede in het strafrecht. Tevens is zij werkzaam geweest als auditor voor het bedrijfsleven. Zij hield zich in deze rol bezig met risico-management door relevante (internationale) wet-en regelgeving voor de business te analyseren en te toetsen aan de huidige bedrijfsvoering.

 

Mr Stolk-Hogeterp is thans werkzaam op het gebied van:

 - Contractenrecht (algemeen) en beslagrecht

-  Ondernemingsrecht (algemene voorwaarden, privacy statements, ZZP-overeenkomsten, (internationale) incasso's, koopovereenkomsten)

 - Transportrecht (CMR-recht)

 - Vastgoed (privaatrechtelijke aspecten, zoals huurrecht, koop van onroerend goed, conformiteitsgebreken e.d.)

 - Arbeidsrecht (ontslagrecht, loonvorderingen)

 - Strafrecht (ontnemings-en FIOD zaken (o.a. op het gebied van belastingfraude), economische strafzaken en commuun strafrecht)

 

 Lidmaatschappen:

  - NOVA (Nederlandse Orde van Advocaten)

Mr. L. Stolk-Hogeterp heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd (behorend bij artikel 35b, eerste lid van de Regeling op de advocatuur):

Arbeidsrecht

Huurrecht

- Bedrijfsruimte

- Woonruimte

Strafrecht

-Financieel economisch strafrecht

-Fiscaal strafrecht

-Jeugdstrafrecht

-Milieu strafrecht

Transport-en handelsrecht

Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied. 

Neem direct contact op met Mr L. (Linda) Stolk-Hogeterp
tel: 06-11329703
email: hogeterp@hwadvocaten.nl

© 2017 

H&W Advocaten